Институт за политики и развитие организира обществена дискусия на тема: „Студентски град – сигурност, удобства и бъдеще“

ян. 29, 2009 | новини

Институтът за политики и развитие и фондация „Демокрация днес“ организират обществена дискусия на тема: „Студентски град – сигурност, удобства и бъдеще. Събитието се проведе на 17.02.2009 г. в Национален пресклуб БТА, с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“.

Форумът бе открит от народния представител и член на Комисията по правни въпроси към НС г-жа Елеонора Николова, председателят на фондация „Конрад Аденауер” за България д-р Андреас фон Белов и лидерите на Съюза на демократичните сили и на Единна народна партия г-н Мартин Димитров и г-жа Мария Капон.

Удобствата и сигурността в студентското градче бяха поставени на обсъждане от урбаниста арх. Павел Попов, председателя на Парламентарната комисия по образование и наука Лютви Местан, народния представител и член на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред г-жа Ася Михайлова, която е и бивш кмет на район „Студентски” в София. В дискусията участва и настоящият кмет на района г-н Димитър Дилчев, както и директорите на СДВР – комисар Николай Янев и на 7-мо РПУ – комисар Петър Неделчев. Вторият панел на форума допълни и разшири обхвата на засегнатите теми и бе озаглавен „Образованието в България – настояще и перспективи“.