Проект: Конференция на тема: „Регионална политика“

ное. 26, 2009 | Проекти

На 26 ноември 2009 г. (четвъртък), от 10.00 часа, в зала „Сердика” на хотел „Шератон София”, пл. „Света Неделя” 5 ще се проведе конференция на тема: „Регионална политика”. Събитието се организира от Института за политики и развитие, със съдействието на фондация „Едуардо Фрай”. Основните теми на форума са „Сътрудничество за развитие” и „Териториално сътрудничество”.

В конференцията ще участват д-р Ян ван Лаарховен, генерален секретар на Икономическия съюз БЕНЕЛЮКС и президент на фондация „Едуардо Фрай” 2001-2009 г.; г-н Белин Моллов – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев; г-н Димитър Чукарски, председател на Комисията по външна политика и отбрана; г-н Мартин Димитров, председател на  Парламентарната комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм; г-жа Бриджит Чарнота от програмата за „Трансгранично дунавско сътрудничество”;  г-н Румен Йончев, международен секретар на ЗНС; г-н Ергин Емин, изпълнителен директор на Асоциация на българските градове и региони (АБГР); г-жа Любов Панайотова – директор на Европейския институт; д-р Владимир Зиновиев, зам.-председател на ЕНП и президент за България на Европейския консултантски съюз, управител на „Смарт Консултинг Груп”, г-жа Елеонора Николова – юрист, кмет на Община Русе 2002-2005 г. и др.

Приветствия към гостите ще поднесат председателите на Земеделски народен съюз г-н Стефан Личев и на Единна народна партия г-жа Мария Капон.